Szalon

  • Club
  • Concerts
  • WebRádio

    WebTV

    Archívum

    Utolsó kommentek

    Légy informált

    2011.10.08. 17:13   d_news_of_the_future   -   írta: Janus Q

    Kvantum radar!

    Miért osztottak 2011 ben fizikai NOBEL -dijat? EZÉRT

    Cikkünkkel most enyhén sokkolni fogjuk érdeklődő nézőinket.

    A kvantumfizika immár mindannyiunkra ható világának olyan titkait mutatjuk be, amelyek ijesztőbbek lehetnek, mint egy halloween-i éjszaka legrémségesebb fantazmagóriái, és gyönyörűbbek, mint Alíz Csodaországban vagy az Ezeregyéjszaka meséi, egyszerre.

    A tudomány és a képzelet legújabb eredményei messze meghaladják a Scifi-írók legbizarrabb álmait is, és mindezt most nem fantáziáljuk, hanem fizikai kísérletek sorával igazoljuk. Cikkünk elolvasását csak saját felelősségre, kellő mennyiségű kávé és (egészségre káros mennyiségű) energiaital előkészítése mellett javasoljuk. Köszönjük!

    Előszó

    Annak idején - még 2009 tavaszán - több tízezer látogatónk volt kíváncsi az akkor legfrissebb, 2008-ban született kísérleti eredmények tükrében a tudomány és a fantasztikum egyre inkább elmosódónak tűnő határait feszegető írásunkra, melyben a fénysebességnél gyorsabban lezajló távolbahatás jelenségét vizsgáltuk a kvantum-nonlokalitás és összefonódással járó párkeltés tükrében.

    Azóta újabb és újabb, érdekfeszítő elemzések és friss, sok tekintetben minden képzeletet felülmúló kutatási eredmények születtek; ám ezek értelmezését csak akkor kezdhetjük meg, ha megértjük a kvantumfizika varázslatos és misztikus világának alapjait. Már csak azért is, mert a jelek szerint a kvantumfizika - kilépve a laboratóriumok zárt világából - hamarosan sokkal-sokkal nagyobb szerepet fog játszani akár mindennapi életünkben, mint azt valaha gondoltuk volna.

    Ezzel együtt most először publikáljuk cikkünk nemzetközi publikációra szánt verzióját angolul is; mivel számtalan olyan (saját) kísérletet is javaslunk, melyet hazánkban talán nem volna lehetőség elvégezni; míg, ha nem is a kissé elfoglalt LHC-ben, de valamely jól felszerelt nemzetközi kvantum-optikai laborban erre lehetőség adódhat. A teljes angol változat, kizárólag ínyenceknek:

    http://www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser

     

    Megépülhet a kvantum-radar?

    Szerkesztőségünkben pénteken hajnalban ismeretlen - talán belső forrásból számazó - titkos időfizikai kísérletről szóló videófelvételt találtunk. Megosztjuk érdeklődő nézőinkkel.
    Még nem tudjuk, ki rejthette el nálunk ezt a zavarbaejtő anyagot, amelyet ráadásul - a felismerhetetlenségig eltorzított hangon beszélő, sötét árnyként megjelenő, rejtélyes alak szerint éppen ma éjjel készítettek. Lehetséges volna a sok képtelen állítás?

    Ha hihetünk az elhangzottaknak, elképzelhető, hogy valaki ténylegesen megkísérli megépíteni a hiperűr, illetve a téridő jövőben értelmezhető hiperpalástjának felszínét letapogatni képes, interferometrikus, foton-hasításon és összefonódáson alapuló távérzékelési eszközt, amelyet korábbi cikkünkben csak így neveztünk - kvantum-radar.

    Megjegyzés - Bár számos érdeklődő vette fel velünk a kapcsolatot az elméleti kvantumfizika extrém határterületét súroló írásunkkal kapcsolatban - köztük sok kutató is - eddig senki sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta feltételezéseinket. Most viszont úgy tűnik, valaki talán megpróbálja a "lehetetlent" - ráadásul itt, Magyarországon talán éppen a videóban említett rejtett, elhagyott, titkos, volt szovjet nukleáris rakétabázison valahol a Bakony mélyén. Vagy máshol. Ki tudja?

    http://www.idokep.hu/hirek/megepul-a-kvantum-radar

    Spillerkaroly töltötte fel ezen a napon: 2011.03.31.

    Realization of the interferometric version of the asymmetrical Hyperspace,
    Remote-sensing quantum radar device based on photon entanglement, based on a modified version of the Delayed-choice quantum eraser experiment in Hungary


    Szólj hozzá! · 1 trackback

    A bejegyzés trackback címe:

    https://5thwavevision.blog.hu/api/trackback/id/tr363287947

    Trackbackek, pingbackek:

    Trackback: A neutrínók mégsem gyorsabbak a fénynél 2011.10.18. 09:27:59

    Egy holland fizikus kiderítette, hogy Einstein az egyetemes sebességhatárt illetően mégsem tévedett. A neutrínók nem lépik át a fénysebesség határát, csak úgy tesznek – most úgy tűnik, a sebesség ellenőrzésénél alkalmazott GPS műholdak belső óráinak re...

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.

    Blogok

  • Urbi blog
  • Közösség


    Filozófia

    No need to look to the future, such as Rosie the movies, but do it - every day - step by step, consistently and diligently!


    In physics and mathematics, the dimension of a space is roughly defined as the minimum number of coordinates needed to specify every point within it. For example: a point on the unit circle in the plane can be specified by two Cartesian coordinates but one can make do with a single coordinate (the polar coordinate angle), so the circle is 1-dimensional even though it exists in the 2-dimensional plane. High-dimensional spaces occur in mathematics and the sciences for many reasons, frequently as configuration spaces such as in Lagrangian or Hamiltonian mechanics. Ie: these are abstract spaces, independent of the actual space we live in. The state-space of quantum mechanics is an infinite-dimensional function space. Some physical theories are also by nature high-dimensional, such as the 4-dimensional general relativity and higher-dimensional string theories.

    design by 5. Hullám

    süti beállítások módosítása